تاریخ : سه شنبه, ۷ آذر , ۱۴۰۲ Tuesday, 28 November , 2023

سرخط خبرها

کسب  جایزه برای “آذربایجان شرقی” در دومین رویداد بزرگ سواد رسانه‌ای کشور آتش‌سوزی پناهگاه حیات وحش کیامکی جلفا چگونه غافلگیر نشویم؟/ نقد صحبت های فرماندار مرند درخصوص مدیریت بحران آب در شهرستان واقعیت های خشک شدن دریاچه ارومیه و جنگ روانی فضای مجازی قتل تگزاسی در شهرستان مرند پنج متجاوز به عنف در مرند اعدام شدند. مسابقات قهرمانی کشوری پاراگلایدر در مرند برگزار می شود. یاسر مرادزاده رئیس شورا شهر مرند شد. بحران آب در مرند/ چرا چاه کن ته چاه است؟ چرا مشکلات مرند حل نمی شود؟ آسیب شناسی ایستایی روندهای توسعه در شهرستان مرند افتتاح جوی آب کشاورزی توسط مسئولین ارشد استانی و شهرستانی در بناب مرند لایحه بودجه ۱۴۰۲ شهرداری مرند تقدیم شورای شهر شد. امیر ندائی رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلابی شهرستان مرند شد نوید ناصر به سمت رئیس حوزه هنری آذربایجان‌شرقی منصوب شد مشارکت تراکتورسازی در ساخت خانه های مددجویی زلزله‌زدگان خوی معضل دارو رو به بهبود است/کمبود سرم نداریم چند هزار ربع سکه بورسی امروز به فروش رفت؟ عیدی کارکنان و بازنشستگان دولت مشخص شد اولویت اصلی دولت سیزدهم در شهرستان مرند حل مشکل اشتغال جوانان این شهرستان است.

مدلسازی مغز در مراحل مختلف خواب از سوی محققان ایرانی

  • کد خبر : 834
  • 15 فروردین 1401 - 21:15
مدلسازی مغز در مراحل مختلف خواب از سوی محققان ایرانی

محمود علیپور دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح « مدلسازی تعاملی حالت گذرای بین مراحل مختلف خواب با استفاده از سیگنال EEG» گفت: عدم وجود یک مدل تکاملی به صورت جعبه سیاه از رفتار تعاملی شبکه‌های نورونی مغز، حین خواب از دلایل مهمی بود که منجر به انجام این پروژه شد. وی افزود: […]

محمود علیپور دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح « مدلسازی تعاملی حالت گذرای بین مراحل مختلف خواب با استفاده از سیگنال EEG» گفت: عدم وجود یک مدل تکاملی به صورت جعبه سیاه از رفتار تعاملی شبکه‌های نورونی مغز، حین خواب از دلایل مهمی بود که منجر به انجام این پروژه شد.
وی افزود: این پروژه، اولین و تنها مدل تکاملی از رفتار متعامل شبکه‌های نورونی مغز در مراحل مختلف خواب است که با استفاده از یک تک کانال EEG به انجام رسیده است.
وی تصریح کرد: تاکنون مدل‌های تعاملی از رفتار مغز صرفاً به مدلسازی رفتار مغز در چرخه‌های سیرکیدین و اولترادین (چرخه‌های خواب و بیداری و چرخه‌های خواب رویا و غیر رویا) پرداخته‌اند. مدل‌های ارائه شده در این تحقیق، علاوه بر امکان استفاده در مدل‌های سیرکیدین و اولترادین، قادر به مدلسازی رفتارهای پدیدارشونده (ایمرجنت) مراحل خواب در سیستم زیستی خودسازمانده‌ی مغز است.
به گفته وی، این پروژه ابتدای پیکربندی یک چهارچوب برای تحقیقاتی بزرگتر است که در آن به دنبال مدلسازی و پیش بینی رفتارهای مغز در اختلالات خواب هستیم.
وی گفت: بدین منظور نیاز بود تا ابتدا مدلسازی تکاملی مراحل خواب انسان سالم، مورد تحقیق قرار گیرد و پس از نتیجه‌بخش بودن آن، به دنبال پیاده‌سازی این ایده برای اختلالات خواب باشیم.
علیپور خاطر نشان کرد: درصد صحت قابل قبول تحقیق حاضر نشان می‌دهد، مدلسازی رفتارهای واقعی مغز بر مبنای مدل‌های آشوبی و فازی و دوری از تئوری‌های احتمالاتی می‌تواند در پیش‌بینی وقوع ناهنجاری‌ها و اختلالات در مراحل مختلف خواب، کمک کننده باشد.
وی ادامه داد: در خصوص صنعتی‌سازی این پروژه برای کاربردهای کلینیکی می‌توان با مدلسازی دقیق ریاضی از پدیده‌ی خواب، اطلاعات موردنیاز از مغز را به واسطه لاله گوش بدست آوریم.
وی در خصوص آخرین وضعیت پروژه خود گفت: مراحل نیمه صنعتی پروژه را به اتمام رسانده‌ایم.
وی با اشاره به مزیتهای پروژه گفت: پیش بینی مراحل خواب، تشخیص مراحل خواب، پردازش‌های زمان حقیقی در نمونه‌برداری و کاهش حجم پردازش‌ها، ارائه روش‌های جدید در استخراج ویژگی‌های متمایزکننده‌ی مراحل خواب از EEG، ارائه ۳ مدل مختلف در مدلسازی رفتار مغز در حین خواب از ویژگی های این پروژه بوده است.
علیپور با بیان اینکه مدلسازی انجام شده اولین و تنها مدل در زمینه‌ی مدلسازی تکاملی از رفتار تعاملی مغز در حین مراحل مختلف خواب است، گفت: این مدلسازی به علت حجم پایین پردازش‌ها و قابلیت بالای آن در سازگاری با سوژه‌های مختلف قادر به پیاده‌سازی سخت‌افزاری به منظور ارتباط با سیستم‌های قابل حمل نظیر گوشی‌های همراه و پایش مداوم وضعیت انسان‌های سالم و پیشبینی وقوع برخی از ناهنجاری‌ها نظیر اینرسی خواب است.
این محقق با اشاره به کاربردهای پروژه گفت: از این مدل می‌توان در سیستم‌های قابل حمل به منظور پایش مراحل خواب انسان سالم و پیش بینی مراحل خواب به منظور کاربردهای کلینیکی در راستای افزایش کیفیت خواب و جلوگیری از وقوع برخی از ناهنجاری‌های مرتبط با خواب بهره برد.
هاشمی گلپایگانی عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر استاد راهنمای این پروژه بوده است.

لینک کوتاه : http://mishoonline.ir/?p=834

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.